Pokazywanie postów oznaczonych etykietą recenzja. Pokaż wszystkie posty
Pokazywanie postów oznaczonych etykietą recenzja. Pokaż wszystkie posty

poniedziałek, 7 sierpnia 2017

#Recenzja: 20 produktów Bell i ich mini-recenzje

Wiecie jak bardzo się cieszę, gdy polskie firmy kosmetyczne wypuszczają coś na prawdę fajnego? Tym razem pokażę Wam coś polskiego hypoalergicznego i w dodatku kolorowego... Bell Hypoallergenic.

Od kwietnia testowałam produkty tej marki, zbierałam notatki i spostrzeżenia. Żeby Was nie zanudzać przygotowałam recenzje każdego z produktów w kilku zdaniach, ale jeśli jesteście ciekawi czegoś konkretnego to dajcie mi znać w komentarzu i wtedy przygotuję bardziej obszerną jego recenzje :) Zapraszam więc na przegląd te różnorodnej serii i kilka mini-recenzji :)

poniedziałek, 31 lipca 2017

#Recenzja: Piękne bo białe z Dermofuture Precision

Witajcie,
Dziś przychodzę do Was z produktem nietypowym, na jaki, być może, takowy nie wygląda. Wszak maseczki rozjaśniające są nam powszechnie znane, a ta... jest troszkę inna.

piątek, 7 lipca 2017

#Recenzja: Konopie na atopie

Witajcie Kochani,
Dawno mnie tu nie było... A to Meet Beauty (o którym niedługo opowiem), a to Secrets of Beauty (j.w. :D), a to moje spotkanie, czyli Beauty by Bloggers (j.w j.w). A to przecież wszystko trzeba zarejestrować, zapamiętać, opisać... A czasu, jak zwykle, brak :) Ale, przechodząc do meritum, trafili do mnie w ręce ciekawe kosmetyki dla skóry atopowej. Ciekawe bo z konopi i nowej marki Novaclear Atopis

poniedziałek, 19 czerwca 2017

#Recenzja: Wodoodporna ochrona przed słońcem czyli Skin79

Witajcie Kochani!
Pamiętam te czasy kiedy filtry przeciwsłoneczne były niepopularne, a szczególne filtry SPF50+. Kremy z filtrem, owszem, byli dostępne, jednak przeważnie to było bardzo tłuste i klejące się coś, co, w dodatku dodawało trupiego koloru skórze. Ot tak ja chodziłam. Biały, tłusty, klejący się trup (jestem w szoku, że mój przyszły mąż się mnie nie bal. Ale za to boi się teraz :D).
Wracając do tematu, wcale się nie dziwię, że mało kto z moich znajomych stosował kremy z filtrem. Ja jednak zawsze uważałam, że białe=ładne, a naczynka wcale mi od słońca nie znikną, więc cierpiałam. Cierpiałam długo. Dopóki nie zamówiłam swój pierwszy koreański filtr i nie dowiedziałam się, że może być przecież inaczej! Nie kleił się, świetnie nadawał się pod makijaż i był przezroczysty! Istna magia!

Teraz sytuacja się odmieniła i mamy ogromny wybór filtrów przeciwsłonecznych do twarzy. Jednak dla mnie to Koreańskie filtry wciąż są jednymi z najlepszych. Tak, dla mnie Koreańskie kosmetyki to, przede wszystkim, nie kremy BB, tylko kosmetyki z filtrem. Tak więc dzisiaj pokażę Wam jednego z dumnych przedstawicieli, który [spoiler] mnie nie zawiódł :) A mowa o SKIN79 Waterproof Sun Gel.

poniedziałek, 8 maja 2017

#Recenzja: O pielęgnacji po-słowiańsku z Raisą Ruder

Podręczniki piękności ściągnęli się do nas z całego świata: uczyliśmy się od Koreanek, Japonek, Francuzek jak dbać o siebie. Ja jednak zawsze myślałam, że my, słowianki, też mamy wiele przepisów, o których niestety tak rzadko wspominamy. Pamiętam czasy, gdy wybór kosmetyków był mały, a pieniędzy na nie jeszcze mniej. Mimo to, mama zawsze sobie świetnie radziła: truskawka zamiast peelingu enzymatycznego, plasterek ogórka zamiast toniku rano, a żółtko z jajka zastępowało wówczas szampon na porost włosów. I to wszystko działało, a mama była i jest piękną kobietą.

Bardo się więc ucieszyłam, gdy dostałam wiadomość o powstaniu nowego elementarza pielęgnacji słowiańskiej, napisany przez ukraińską kosmetyczkę, która przeprowadziła się do stanów w latach 90ch.

czwartek, 23 lutego 2017

#Recenzja: Delikatny GlySkinCare Gentle Cleanser

Witajcie Kochani,
Dawno się tu nic nie pojawiało w temacie oczyszczania cery, a etap ten w pielęgnacji jest dla mnie szczególnie ważny. Od serum lub kremu zależy wiele, jednak na nic te wszystkie starania jak skóra nie jest odpowiednio oczyszczona.

Nie będę Was okłamywać, że przez lata szukałam dobrego płynu do mycia i twarzy i oto mi on! - jedyny zbawiciel!, bo ostatnio mam szczęście do doboru pielęgnacji w tym zakresie, i na Gentle Cleanser GlySkinCare również się nie zawiodłam. 

wtorek, 31 stycznia 2017

#Recenzja: Nowości Nashi Argan

Witajcie kochani!
Dziś będzie recenzowo i to w dodatku nowościowo. Włoska firma Nashi Argan, obecna na naszym rynku od pewnego czasu, znana jest przede wszystkim swoimi produktami do włosów. Od lutego jednak, w Polsce pojawią się produkty do pielęgnacji twarzy i ciała, wcześniej u nas niedostępne. 

Specjalnie dla Was przetestowałam peeling i nektar do twarzy oraz balsam do ciała, i już dziś opowiem czy warto :)

piątek, 29 lipca 2016

Tajemnice witaminy C: czy witamina witaminie nierówna?

Witajcie,
Dzisiaj na blogu będzie nieco farmaceutycznie :) Lato, słońce, wakacje... A człowiek tu myśli o suplementach. Wiadomo, że na nasz wygląd wpływają nie tylko kosmetyki, które wsmarowujemy w skórę. Czynników, mających na to wpływ jest sporo, jest to sposób odżywiania, styl życia, ekologia, geny... I właśnie dziś postanowiłam przyjrzeć się bliżej suplementacji, a dokładnie witaminie C. Dlaczego jedne suplementy działają, a inne - nie, mimo że mają podobne składy? Czy witamina C witaminie C jest równa?

 

czwartek, 3 grudnia 2015

#Recenzja: Fabryka Świec Light alternatywą Yankee Candle?

Witajcie,
Dziś opowiem Wam o polskiej marce, która podbiła moje serce jakością produktów i włożoną w nie pasją. A opowiadać będę o firmie Fabryka Świec Light (Polskie Świece), której produkcja jest świetnym przykładem tego, jak za niewielkie pieniądze możemy otrzymać świetny produkt. Ciekawi o czym mowa? Zapraszam :)